Web Analytics Made Easy - Statcounter

لیلی گلستان مدیر گالری گلستان به بهانه گفتگو درباره رویداد «صد اثر صد هنرمند» که هرساله در این گالری برگزار می شود به خبرنگار ایرنا گفت: بسیاری از هنرمندان جوان و هنرمندان صاحب نام کشور در مواجهه با عملکرد غیرحرفه ای گالری ها گله‌مند هستند و  هنرمندان مختلفی برای من نقل کردند که رفتار این گالری داران با جوانان بسیار غیر محترمانه است و به آثار آنان به مثابه کالا نگاه می کنند؛ آثار را به صورت نقدی می‌فروشند و به صورت اقساط به هنرمند پرداخت می کنند در حالی که فعالیت در فضای هنری شعور فرهنگی می خواهد و باید به جوانان و مخاطبان هنر احترام گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با انتقاد از شیوه مدیریت در گالری ها افزود: حدود ۲۰۰ گالری در تهران فعالیت می‌کنند که به صورت قاطع کمتر از ۱۵ گالری دار هستند که قدرت فهم فرهنگ و هنر کشور را دارند و مابقی تنها در افزایش تعداد آمار کمّی گالری ها مشارکت دارند و در افزایش سطح هنر کشور منفعل هستند.

گلستان ادامه داد: عملکرد غیر حرفه ای این گالری ها را می توان با اهداف مختلف تقسیم بندی کرد؛ برخی در این فضاها به دنبال گذراندن وقت خود در دورهمی های دوستانه و خانوادگی هستند و بخش دیگر که معضل این حوزه به شمار می آیند افرادی هستند که گالری ها را تنها برای پول درآوردن انتخاب کردند و همین افراد بزرگترین آسیب را به هنر و هنرمندان کشور وارد می کنند.

مدیر گالری گلستان با اشاره به نقش گالری خود در  اقتصاد هنر گفت: امسال موفق شدیم رویداد «صد اثر صد هنرمند» را آغاز کنیم که در فراخوان این رویداد 380 اثر برای گالری ارسال و در نهایت 228 اثر انتخاب شد. هرچند شاهد حضور پیشکسوتانی همچون پرویز کلانتری، غلامحسین نامی، ابراهیم جعفری، حسین ماهر، یدالله کابلی خوانساری، جلیل رسولی و نصرالله افجه ای هستیم ولی در این دوره اولویت ما انتخاب آثار جوانان بود.

شگفتی سازی هنرمندان شهرستانی، نشان دهنده باور ماست

گلستان با اشاره به نقش جوانان در هنر ایران گفت: یکی از مهمترین اهداف این رویداد کشف استعدادها در نقاط مختلف و دور افتاده ایران است و امسال با وسواس همیشگی آثار را مشاهده کردیم و با شگفتی هایی از شهرهایی همچون اصفهان، مشهد و شیراز روبرو شدیم که این نشان دهنده باور ما به هنرمندان جوان بیرون از پایتخت است.

مدیر گالری گلستان گفت: رویداد «صد اثر صد هنرمند» عصر جمعه ۱۱ مرداد در گالری گلستان میان استقبال اهالی هنر آغاز به کار کرد و در اولین روز خود موفق شد ۳۵ اثر را به فروش رساند.

وی با انتقاد از قیمت های غیر منطقی آثار هنری در حراج ها و گالری ها گفت: قیمت آثار «صد اثر صد هنرمند» قیمت های عقلانی و متکی بر وضعیت اقتصادی امروز جامعه ایران است. در این رویداد قیمت آثار از ۲۰۰ هزار تومان تا ۸۰ میلیون تومان متغیر است که با رضایت مخاطبان روبه‌رو شدیم چون قیمت ها را به نحوی انتخاب کردیم که مخاطبان بتوانند به خرید آثار فکر کنند.

متاسفانه در بسیاری از حراج ها معیارهای نادرستی مبنای قیمت گذاری قرار گرفته که معمولاً سبب شده قیمت های کاذب و غیر واقعی روی آثار گذاشته شود. در این رویداد تلاش کردم به صورت مستقل، فارغ از تمامی جوهای موجود قیمت هایی را انتخاب کنم که هنرمندان شاهد فروش آثارشان باشند.

این هنرمند پیشکسوت به جوانان توصیه کرد: قیمت گذاری بالا به کار شما اعتبار نمی دهد بلکه زمانی کار شما معتبر می شود که بر دیوار خانه مردم آویخته شود.

بیست و هفت سال از آغاز رویداد «صد اثر صد هنرمند» به عنوان  قدیمی‌ترین رویداد تجسمی ایران به میزبانی گالری گلستان می گذرد. این رویداد  هرسال بستری برای حضور هنرمندانی از نسل های مختلف معاصر هنر ایران است.

نمایشگاه «صد اثر، صد هنرمند» قدیمی ترین رویداد تجسمی است که مردادماه ۱۳۷۱ توسط لیلی گلستان پایه گذاری شد و  از بدو تاسیس، توجه خاص به اقتصاد هنر داشت و با ارائه آثار هنری متنوع با قیمت های مختلف توانست امکان خرید آثار هنری برای قشرهای مختلف مخاطبان هنر را فراهم کند.

طبق رسم این نمایشگاه، در روز افتتاحیه از هر هنرمند یک اثر به نمایش درمی آید و پس از فروش رفتن هر اثر، کار دیگری از همان هنرمند جایگزین آن می شود. رویداد «صد اثر، صد هنرمند» همیشه میزبان آثاری بوده که در سبک ها و تکنیک های مختلف توسط هنرمندانی در سطوح متفاوت خلق شده اند و به همین دلیل امکان جلب رضایت سلایق مختلف را دارند.

این رویداد شامل هنرهای تجسمی همچون نقاشی و حجم، عصر  جمعه ۱۱ مرداد در گالری گلستان افتتاح شد  و تا چهارشنبه ۳۰ مرداد به نشانی خیابان دروس، خیابان کماسایی، پلاک ۳۴ ادامه خواهد داشت.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هنرهای تجسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۹۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه‌ریزی برای تحقق رشد تولید در آموزش، تئاتر، موسیقی و هنر‌های تجسمی در کشور با حمایت از هنرمندان خبر داد و گفت: امسال نهضت پلاتوسازی در دستور کار قرار دارد تا در تمام شهر‌ها و استان‌ها بتوانیم پلاتو‌های قدیمی را احیا و پلاتو‌های جدیدی دایر کنیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمود سالاری، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص عدالت فرهنگی و نگاه به استان‌ها در اقدام‌های عملیاتی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چارچوب شعار امسال (جهش تولید با مشارکت مردم) اظهار داشت: در انتهای سال قبل، وزارت فرهنگ مبالغی را برای انجمن‌های هنری در استان‌ها تخصیص داد که ارسال شده و امید است به تولید آثار در استان‌ها منتهی شود.

وی افزود: استان‌ها و انجمن‌های مختلف اعداد و ارقام متفاوتی از این بودجه دارند؛ نسبت به این که در استانی تولیدات تئاتری که داشته بیشتر یا کمتر بوده مبالغ تا حدودی کم یا زیاد شده است.

محدودیت‌های منابع برطرف می‌شود

سالاری گفت: امسال امیدواریم منابعی که سال گذشته محدود بود مقداری افزایش پیدا کند و اتفاق بهتری بیفتد، اما همه منابع به استان‌ها تخصیص می‌یابد و انجمن‌های استانی از آن بهره‌مند می‌شوند.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امسال، از آنجایی که از سوی رهبر معظم انقلاب، سال جهش تولید و مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف نام‌گذاری شده، تلاش کردیم در تمام بخش‌های ادارات‌کل زیر مجموعه معاونت هنری از جمله آموزش که عمدتا آموزشگاه‌ها در ذیل مردم تعریف می‌شوند و مردم و هنرمندان هستند که آن‌ها را اداره می‌کنند، صدور مجوز‌ها و دریافت امکانات مالی از بانک‌ها را تسهیل کنیم، البته باید کمک کنیم فرآیند‌های جذب و تولید آثار هنری بهتر شود.

المپیاد آموزش هنر به صورت المپیکی و تیمی برگزار می‌شود

سالاری گفت: المپیاد آموزش هنر مهمترین اتفاق حوزه آموزش است، که به صورت المپیکی و تیمی امسال برگزار می‌شود، این رویداد در سراسر کشور برگزار می‌شود؛ تیم‌ها در سه بخش با هم رقابت می‌کنند و نهایتا تیم یا همان آموزشگاه قهرمان معرفی می‌شود.

وی تصریح کرد: این رویداد کمک می‌کند این آموزشگاه‌ها فعال‌تر شوند و تولیدات بهتر و تیم‌ها و گروه‌های هنری خوبی شکل بگیرد و تصورمان این است که المپیاد این کار را خواهد کرد.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: طرح المپیاد آموزش هنر آماده و کار‌های آن انجام شده و امسال عملیاتی می‌شود.

سالاری گفت: در حوزه تئاتر تلاش کردیم با جذب بودجه‌های تولیدی با حمایت وزیر و بخش‌های بودجه‌ای مجموعه، بتوانیم آثار خوبی را از هنرمندان برجسته تئاتر به تولید برسانیم، زیرا برخی از این هنرمندان اکنون به دلیل این‌که منابع مالی ندارند از میدان کنار رفته‌اند. اگر این منابع تامین شود به عرصه برگشته و کار‌های خوبی تولید می‌کنند.

وی افزود: حوزه موسیقی هم مانند تئاتر است، با هماهنگی خوبی که با بنیاد رودکی انجام شده، قرار است یک سری آثار فاخر را با هزینه و کمک بنیاد رودکی عملیاتی کنیم که بتوانیم تولید این آثار را بالا ببریم.

سفارش آثار تجسمی با تامین اعتبارات لازم

سالاری اظهار داشت: در حوزه تجسمی هم به دلیل این‌که تشکل‌ها و انجمن‌های تجسمی تکثر دارند، تلاش می‌کنیم هم تولید آثار و هم سفارش خرید برای آثار را با تامین اعتبارات انجام دهیم.

معاون وزیر فرهنگ: نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر

خرید آثار هنرمندان برای موزه

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر اتفاق خوبی در حوزه بودجه و تامین اعتبارات بیفتد، امسال می‌توانیم شاهد باشیم که یک سری آثار هنرمندان برای موزه‌ها خریداری و یک سری از این آثار نیز برای موضوعات خاص تولید شود و از جمله، حضور در جشنواره‌های خارج از کشور را بیشتر کنیم که هنرمندان دیده شوند.

وی تصریح کرد: یکی از معضلاتی که هنرمندان دارند این است که هزینه سفر بالاست و از این طرف، هنرمندان اگر کمک مجموعه‌های دولتی و نهاد‌های مختلف حکومتی نباشد، نمی‌توانند آثار خود را در خارج از کشور عرضه کنند، باید این اتفاق را تسهیل کنیم.

دیگر خبرها

  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • سینما اسیر سندرم فتوشاپ
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر
  • ۱۰ اردیبهشت آخرین فرصت ارسال اثر به رویداد ملی جوانی جمعیت است
  • اعلام فراخوان جایزه ملی داستان و بازآفرینی در اصفهان
  • حضور فرهنگی هنری ایران در بوسنی و هرزگوین
  • «آرامش در سکوت» هنرمند ناشنوا برپا می‌شود